Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Magyar márkák története › Gundel Étterem

Gundel Étterem

A legismertebb magyar szállodás és vendéglős dinasztia alapítója, a bajorországi Ansbachban született Johann Adam Michael Gundel, azaz Gundel János 1857-ben, 13 évesen érkezett Magyarországra szerencsét próbálni.
Megosztás Nyomtatás
Gundel Étterem Először nagybátyjához, Grtner György budai vendéglőshöz állt be, majd több budapesti vendéglőben szerzett tapasztalat után 1869-ben önállósította magát, s megvette a Király utca 40. alatti Bécsi Sörházat. Két év múlva tulajdonosa lett a József téri (ma József nádor tér) Virágbokor (Blumenstökli) vendéglőnek, amelyet 8 évig vezetett, s a belső Lipótváros legelőkelőbb éttermévé fejlesztett. Törzsvendégei közé tartozott például Lotz Károly, Mikszáth Kálmán, Liszt Ferenc és Tisza Kálmán. 1875-ben megvette a Schmidt-testvérek által 1872-ben megnyitott Erzsébet Királyné szállodát is.
Bővebben

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu