Egy tálban összekeverjük a lisztet sóval, szódabikarbónával, sütőporral, fahéjjal.
Egy másik tálban habosra kikavarjuk a vajat a két féle cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és azzal is fehéredésig habosítjuk.
A banánt darabokra elvágjuk és villával pürésítjük. Hozzáadjuk a tojásos-vajas keverékhez a tejjel együtt.
Óvatosan összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat. Ha nem elég híg, tegyünk még hozzá tejet. (Ragadós legyen, kézzel ne lehessen gyúrni!) Végül beleforgatjuk az erdei gyümölcsöt.
A muffin formát kivajazzuk vagy kibéleljük kapszlikkal és egyenletesen beleadagoljuk a tésztát.
180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt, pirulásig sütjük.
5 percet hagyjuk a formában hűlni, majd vegyük ki belőle.
Megjegyzés:
A receptet lehet még tovább variálni különböző magok hozzáadásával, más fajta gyümölccsel.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Édes muffin |
desszert | sütőben sütve | egész nap,tízórai,uzsonna, | egész évben | farsang,anyák napja, Valentin-nap, házibuli, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.