A tortaformát kivajazzuk és cukorral, dióval megszórjuk, a meggyet ráterítjük.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A tésztához a vajat, a cukrot, a citromhéjat, a fűszereket habverővel krémesre kavarjuk. A tojásokat egyenként hozzáadjuk. A lisztet a sütőporra összekeverjük és a tejet fokozatosan a krémhez öntjük. Végül a tésztát a meggy tetejére símítjuk.
Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A kész süteményt sütőből kivéve 10 percig a formában pihenetetjük, majd tálra borítjuk. Langyosan, hidegen is isteni!
Megjegyzés:
A tortaforma alá ajánlatos egy nagy tepsit tenni, mert a cukor karamellizálódása miatt lehetséges, hogy kicsurog.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.