1 darab padlizsán (7 vékony szeletre sikerült felvágni),
3 szelet vékony csirkemell,
mozzarella sajt,
kevés olívaolaj,
bazsalikom,
oreganó,
só,
bors,
snidling,
tejföl
Hogyan készül a Csirkemelles-mozzarellás padlizsántekercsek?
Elkészítés:
A padlizsánt alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és meggrillezzük mindkét oldalukat.
A csirkemell szeleteket bazsalikommal megszórjuk, sózzuk, borsozzuk majd kevés olajban ropogósra sütjük.
A mozzarella sajt–darabkákat megszórjuk oregánóval.
Minden padlizsánszeletre teszünk egy fél szelet csirkemellet és egy darabka mozzarellát, majd feltekerjük és egy szál snidlinggel átkötjük.
A feltekert padlizsánokat egy jénai tálban egymás mellé sorakoztatjuk és meglocsoljuk enyhén olívaolajjal majd mindegyikre egy kiskanál tejfölt helyezünk. 200 fokos előmelegített sütőben, 10 percig sütjük.
Megjegyzés:
Két hetet csücsült a padlizsán a hűtőszekrény fiókjában és várta, hogy mikor kerül terítékre :-) A receptet már több, mint egy hónapja forgatom a fejemben, így lassan eljött a cselekvés ideje :-) Szerintem finom lett...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.