két nagyobb pirospaprika (aki nem szereti lehet fehér is)
füstölt szalonna ízlés szerint
nagyon kevés olaj
Hogyan készül a Csülök álá Rita?
Elkészítés:
Csülök magtisztítása és a hozzávalók összedarabolása.
Római tál beáztatása kb. 1-1,5 órára hideg vízben.
Miután a tálat beáztattuk, a csülköt befűszerezzük és megtűzdeljük foghagymával és füstölt szalonnával.
A bugonyát, a paprikát, a hagymát rétegesen belerakjuk a tálba, nagyon kevés olajat rakunk alá. Sóval, borssal ízesítjük.
Utána a csülök tetejére rátesszük a maradék szalonnát, végül a foghagymát mellé teszük hogy ízesitse a köretet a kiolvadó szaftjával.
Nem előmelegített sütőben kb. 2,5 óráig sütöm lefedve, utána 30 percig fedő nélkül (gázos sütőbe közepes lángon kell sütni, a legalsó rácsra kell rakni).
Megjegyzés:
Más zöldségeket is lehet hozzá rakni pl.:gomba, sárgarépa, ki mit szeretne
Értékeld a receptet:
Rita Tamara Falubíró receptje
Húsételek |
Babáknak:12-18 hónap | főétel | római tál receptek | ebéd,vacsora, | egész évben | karácsony,húsvét, újév, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.