20 dkg kockára vágott sonka (vagy réteges szalonna)
só,bors, kakukkfű, sajt
Hogyan készül a Házi langalló?
Elkészítés:
A lisztbe elmorzsoltam a 1,5 dl cukros vízben oldott élesztőt, belekevertem az olajat, jól kidolgoztam, majd egy órát pihenni hagytam.
A hagymákat karikára vágtam, a sonkát felkockáztam.
Kevés zsíron megpirítottam a hagymákat, majd a sonkát is és félretettem.
A megkelt tésztából kis cipókat formáztam kézzel, mint a lángost kinyújtottam, kizsírozott tepsibe egyengettem, tenyérrel beleigazítottam, hogy legyen egy kis pereme.
Ezután rákenem a paradicsomos szószt (ezért kell a perem, hogy ne folyjon a tészta alá), majd a félig megpirított hagymakarikákat és a sült sonka kockákat ráteszem, reszelt sajttal megszórom.
200 fokra előmelegített sütőben pirulásig (kb. 30 perc) sütöttem.
Megjegyzés:
Nagyon finom és laktató étel.
Értékeld a receptet:
Baranyai Szilvia receptje
Kelt tészták |
meleg előétel | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | évforduló,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.