Elkészítése: könnyű |
Kalória: alacsony |
Előkészület: 10 perc |
Főzés: 20 perc |
Költség: 2000 Ft |
Hozzávalók:
2 kg vegyes hal /alaplének/
6 szelet hal kockázva/szálkamentes/
30 dkg vöröshagyma
étolaj vagy zsir
2 kk piros paprika
1 dl tejföl
só, bors, babérlevél, mustár izlés szerint
Hogyan készül a Korhely halászlé?
Elkészítés:
A vöröshagymát üvegesre pirítjuk, lehúzva a tűzről a piros paprikát beletesszük, az alapének való halat belerakjuk, felengedjük 2 liter vízzel és puhára főzzük.
Ha készen van átpasszírozzuk a halat,/ vagy kisebb lyukú húsdarálón ledaráljuk/ hogy jó sűrű legyen az alaplé. Egy pici vizet még öntünk hozzá, hogy elegendő legyen 6 főre.
Ízesítjük, só, bors, babérlevél, valamint beletesszük a kockára vágott halat. Amíg ez fő addig a tejfölbe belekeverjük a mustárt ízlés szerint mennyire legyen savanykás és a már majdnem kész léből teszünk hozzá, jól elkeverjük és az egész léhez hozzá öntjük. Összeforraljuk és lehet tálalni
Megjegyzés:
Igazán pikáns halétel
Értékeld a receptet:
Katicabogár Kolozsvári receptje
Halételek |
főétel | ebéd,vacsora, | egész évben | karácsony,
Hirdetés
Hirdetés