A cukkiniket hosszában elvágjuk, kimagozzuk, besózzuk, kicsit állni hagyjuk. A cukkini kikapart húsát a többi zöldséggel együtt apró darabokra vágjuk, besózzuk.
A hagymát olajon megdinszteljük, a zöldségeket is hozzáadjuk, borsikafűvel meghintjük. Kb egy percig megfuttatjuk az olajon, majd pici vizet öntünk hozzá és fedő alatt puhára pároljuk. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét! Nem baj, ha roppan.
Ekkor adjuk hozzá a vesebabot. (Nem kell a teljes konzerv) A cukkiniket süssük elő 180°C-on 10 percig. Közben készítsük el a tetejére a besamel mártást.
Olvasszuk fel a vajat, pirítsuk vele egy kicsit a lisztet, majd öntsük fel a tejjel. Besűrűsödés után adjunk hozzá ízlés szerint sót, oregánót és a sűrített paradicsomot.
Miután letelt a 10 perc, vegyük ki cukkinit a sütőből és töltsük meg a zöldségkeverékkel a tetejükre pedig halmozzuk rá a besamellmártást, az egészet pedig koronázzuk meg reszelt sajttal. További sütés kb 25 perc, pirulásig.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.