A tejet a cukorral megmelegítjük, beleszórjuk az élesztőt majd félre rakjuk. A lisztet egy nagy tálba rakjuk, a felfutott élesztőt ráöntjük, kicsit összekavarjuk, majd hozzáadjuk a puha vajat és a mustárt, végül a sót. Ruganyos tésztát gyúrunk. Meleg/langyos helyre tesszük és legalább fél órát kelni hagyjuk.
Amikor a tészta megkelt a sütőt 200 fokra bekapcsoljuk, majd a tésztát hengerré formázzuk és felszeleteljük. Mindegyik szeletből hosszúkás rudat sodrunk. Kivajazott/sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk mustármaggal és kb 15 percig sütjük.
Megjegyzés:
Megsütöttem Csokiparány mustármagos rúdjait. Véleményem szerint tényleg különleges íze lesz a mustártól. Legközelebb több mustárt teszek bele, hogy intenzívebb legyen a mustáros ízhatás. Egyébként extra jó lett!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.