Egy lábosban kb. 10 percig főzzük a cukorral elkevert tejszínt. Közben kevés vízzel elkeverjük a zselatint. Pár percig állni hagyjuk, majd tűzön felmelegítjük. (ne forrjon!)
A tejszínt lehűtjük, majd hozzákeverjük a zselatint és kiöntjük 1,2 dl-es tálkákba. Hűtőbe tesszük 5-6 órára.
A mártás elkészítéséhez egyszerűen botmixerrel összeturmixoljuk az eperket, ízlés szerint porcukrot adunk hozzá.
A hűlési idő letelte után az edényeket forró vízbe tesszük pár másodpercre, majd óvatosan tányérra kifordítjuk őket és a mártással, eperszemekkel díszítjük.
Megjegyzés:
Nagyon gyors és finom édesség.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Édes krémek |
desszert | sütés nélküli sütemény | ebéd,tízórai,uzsonna,vacsora, | egész évben | anyák napja, Valentin-nap,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.