1 1/2 dl gyümölcs velő (Bármilyen gyümölcsből elkészíthető. Én eperrel szoktam vagy málnával. 20 dkg gyümölcsöt 3-4 kanál cukorral leturmixolom. Ha nagyobb mennyiséget készítünk a felesleget lefagyaszthatjuk)
A díszítéshez :
5-6 evőkanál gyümölcsvelő.
szép nagy szemű eper, málna szemek , meggy, esetleg cseresznye.
Kb 5 dkg olvasztott csokoládé a gyümölcsök bevonásához.
Hogyan készül a Puding koszorú csokoládés gyümölccsel?
Elkészítés:
A pudingot a cukorral és a tejjel elkészítem és egy koszorú formába öntöm. A piskóták egyik oldalát belemártom a gyümölcsvelőbe és a pudingba nyomom félig úgy, hogy a gyümölcsös fele legyen lefelé. Hűtőbe teszem. Amíg a puding hűl, elkészítem a csokoládéba mártott gyümölcsöket. Ezt bármilyen gyümölcsből lehet.
Felolvasztom a csokoládét és belemártom a gyümölcsöt. Zsírpapírra teszem, mert onnan könnyen levehető dermedés után. (nem baj ha lefolyik picit a csokoládé, hisz így könnyebben megáll a koszorún. Ha a gyümölcsöt teljesen bemártjuk, a csokoládéba, napokig friss marad) Miután meghűlt a pudingunk és a csokoládé is rádermedt, lehet a gyümölcsöt díszíteni. Ízlés szerint. Kiborítjuk a puding koszorúnkat egy tálra és ráhelyezzük a gyümölcsöket, gyümölcsvelővel meglocsoljuk. Esetleg tejszínhabbal is lehet kínálni.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.