Egy tálkában elkeverjük a tejet és az 1 teáskanál rumaromát, és a mazsolát beleszorjuk.
A tepsit ( kb 30 * 40 cm ) sűtőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
A lisztet a sütőpapírral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.A rumos ma (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmegasabb fokozatos sima tésztává dagasztjuk. Hozzáadjuk a mazsolát.
A masszát elfelezük, és egyenkénk 45 cm hosszú hosszú hengerré formáljuk.
A hengereket 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kiflivé formáljuk, és tepsibe fektetjük.
A tepsit a sűtő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.Alsó és felső sütés: kb 180 C (előmelegítve)Légkeverés: kb 160 C (előmelegítve)Gáz: kb 2-3 fokozat ( előmelegtva)
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütörácson haggyuk kihülni.A masszához a porcukort a rumaromával és a vízzel összekeverjük, és a kiflikre csurgatjuk.
Megjegyzés:
Jól záródó fémdobozban akár 3 hétig is elál.
Értékeld a receptet:
Bakos Orsolya receptje
édes |
Babáknak:24 hónap után | 90 n. diéta - gyümölcsnap, | desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik, karácsony, vega
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.