Hogyan készül a Sárgarépa krémleves spenótgaluskával?
Elkészítés:
A galuskához a vajat egy csipet sóval felolvasztjuk, hozzáadunk 1,2 dl vizet, majd ha már forr, hozzákavarjuk a lisztet. Addig pirítjuk, míg a massza el nem válik az edény falától. Hűgjük, majd hozzákeverjük a tojást és a spenótot.
A leveshez megpucoljuk a sárgarépát és a hagymát, felaprózzuk, cukorral együtt forró olajon megfuttatjuk. (2-3 perc) Felöntjük a borral, húslevessel, majd puhára főzzük.
Külön edényben forralt, sós vízben a spenótgaluskákat kiskanállal beleszaggatjuk és addig főzzük, míg fel nem jön az összes az a víz felszínére. Ha mindez megvan, szűrőlapáttal edénybe szedjük, melegen tartjuk.
A megfőtt levesbe beleöntjük a tejszínt, fűszerezzük, majd forrás után botmixerrel pürésítjük. Végül belekeverjük a galuskákat.
Megjegyzés:
Finom és egészséges. Galuska nélkül is megállja a helyét.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.