Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Chilis-mézes csirke brokkolisalátával
Chilis-mézes csirke brokkolisalátával
2 főre:
400 g csirkemell filé
1 ek chilipor
1 ek méz
só
bors
4-5 ek olívaolaj
1 fej brokkoli
2 db közepes lila hagyma
200 g tejföl
1 ek mustár
3-4 ek majonéz
fél citrom leve
A húst megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük.
Pác: az olívaolajat, a mézet, a chilit, és sózzuk, borsozzuk. Jól összekeverjük, a húsokat beleforgatjuk.
Egy sütőtálba tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.25-30 perc alatt készre sütjük.
Saláta: a brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és megpároljuk. A lila hagymát megpucoljuk, megmossuk, és felkarikázzuk, majd lesózzuk. (Tipp: nem kell hozzá olyan sok, max. 1 tk.)
A salátástálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, és a citrom levét. Ebbe kerül a megpárolt brokkoli, a kissé összeesett hagyma, borsozzuk, összekeverjük. Ha kell még bele só, sózzuk!;-) Ezzel tálaljuk a chilis húst! Jó étvágyat!;-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.