Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Hagymaleves cipóban
Hagymaleves cipóban
4 db vöröshagyma
2 db fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
200 g tejszín
só
fehérbors
olaj
petrezselyem
cipó (ahány főre tálalunk)
A hagymákat megpucoljuk, megmossuk, a fehérrépát szintén. Karikákra vágjuk őket, és olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Majd hozzáadjuk a bort. Így pároljuk, aztán felöntjük vízzel.
Forráskor hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát, és a felaprított petrezselymet. Főzzük.
Ezt követően a a hagyma felét kivesszük a levesből. Levesszük a tűzről. Felöntjük a tejszínnel, és botmixerrel krémesítjük.
Visszatesszük a hagymadarabokat, és összerottyantjuk. Közben a cipók tetejét levágjuk, és kibelezzük őket. (Tipp: a cipóbeleket kiszárítjuk, és zsemlemorzsát készítünk belőle.) Ebben tálaljuk a levest, friss petrezselyem szárral díszítjük. Jó étvágyat!;-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.