Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Hagymaleves cipóban

Hagymaleves cipóban

hagymaleves

  • 4 db vöröshagyma
  • 2 db fehérrépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 200 g tejszín
  • fehérbors
  • olaj
  • petrezselyem
  • cipó (ahány főre tálalunk)
Megosztás Nyomtatás
  1. A hagymákat megpucoljuk, megmossuk, a fehérrépát szintén. Karikákra vágjuk őket, és olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Majd hozzáadjuk a bort. Így pároljuk, aztán felöntjük vízzel.
  2. Forráskor hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát, és a felaprított petrezselymet. Főzzük.
  3. Ezt követően a a hagyma felét kivesszük a levesből. Levesszük a tűzről. Felöntjük a tejszínnel, és botmixerrel krémesítjük.
  4. Visszatesszük a hagymadarabokat, és összerottyantjuk. Közben a cipók tetejét levágjuk, és kibelezzük őket. (Tipp: a cipóbeleket kiszárítjuk, és zsemlemorzsát készítünk belőle.) Ebben tálaljuk a levest, friss petrezselyem szárral díszítjük. Jó étvágyat!;-)

uffblog.hu - Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu