Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Lángos

Lángos

LángosHozzávalók:

  • 250 g búzaliszt
  • 250 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 kk só
  • 1 cs. élesztő
  • 1 db krumpli
  • 300 ml tej
  • kb. 50 ml víz (amennyit felvesz)
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 ek tejföl
  • olaj, a kisütéshez

 

Megosztás Nyomtatás

Elkészítése:

  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk, és egy kis tejben leturmixoljuk. TIPP: Ettől a tészta puha marad.
  2. A hozzávalókat összekeverjük, jól összegyúrjuk, dagasztjuk, és kelesztjük kb. 30-60 percig.
  3. Utána kisebb darabokra szedjük őket, és letakarva továbbkelesztjük a tésztát még egy 10 percig. (Nekünk ebből a mennyiségből 12 db lángosunk lett.)
  4. Bő olajban kisütjük a lángosokat.

Olyan feltéttel tálaljuk, ahogy jól esik, mi maradtunk a hagyományos fokhagymás-sajtos-tejfölös megoldásnál.

 

uffblog.hu - Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu