Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Palócleves

Palócleves

  • palócleves500 g sertéslapocka
  • 3 db sárgarépa
  • 400 g zöldbab
  • 3 szem krumpli
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • petrezselyem
  • 200g tejföl
  • olaj
Megosztás Nyomtatás
  1. A húst megmossuk, megtisztítjuk, és felkockázzuk.
  2. A hagymákat megpucoljuk, és felaprítjuk. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymákat, lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, majd öntünk bele egy kis vizet, utána mehet bele a hús. Főzzük.
  3. Közben megpucoljuk a répát és a krumplit, aztán felkockázzuk őket. A zöldbabbal együtt a paradicsomot, a paprikát, a répát és a krumplit is hozzáadjuk. Felöntjük vízzel. Forráskor fűszerezzük, sóval, borssal és petrezselyemmel. Főzzük tovább.
  4. Amikor megpuhultak a zöldségek, akkor a tejfölt is belekeverjük, összerottyantjuk, és kész is.

Jó étvágyat!;-)

uffblog.hu - Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu