Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Rozmaringos kacsacomb párolt káposztával, és fokhagymás sült burgonyával

Rozmaringos kacsacomb párolt káposztával, és fokhagymás sült burgonyával

Rozmaringos kacsacomb párolt káposztával, és fokhagymás sült burgonyávalHozzávalók 4 főre:

  • 4 db kacsacomb
  • rozmaring
  • bors
  • 1 db narancs
  • 1 fej káposzta
  • 1 db alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • kacsazsír
  • almaecet
  • cukor
  • 1 kg burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma

 

Megosztás Nyomtatás
  1. A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, egy sütőtálat (lehetőleg olyat, aminek van teteje) kacsazsírral megkenünk. Berakjuk a kacsacombokat, ehhez teszünks néhány szál rozmaringot.
  2. A narancsot jól megmossuk, és szeletekre vágjuk, a kacsacombok mellé rakjuk. 200 fokos sütőben kb. 2 óra alatt megsütjük.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk, félbevágjuk, és felszeleteljük. A káposztát is ízlés szerint feldaraboljuk, megmossuk.

  4. Olajon pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a káposztát is. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk ízlés szerint, és hozzáadunk egy megpucolt, feldarabolt almát is. Fedő alatt pároljuk, de gyakran meg kell kevernünk.

  5. A burgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk, és megfőzzük. Fokhagymás olívaolajon megpirítjuk, ehhez is adhatunk rozmaringot, ha szeretnénk.

  6. Libamáj:

    Libazsírral kikent fedővel rendelkező jénaiban 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Szeletekre vágjuk, és közvetlenül fogyasztás előtt sózzuk.

 

 

uffblog.hu - Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu