Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Sajtos fánk

Sajtos fánk

  • sajtos fánk300 g liszt
  • 3 db közepes burgonya
  • 300 ml tej
  • 1 csipet cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag élesztő
  • 2 ek só
  • 2 db tömlős sajt
  • Olaj (a kisütéshez)
Megosztás Nyomtatás
  1. A burgonyát héjában megfőzzük. Majd burgonyanyomóval átnyomjuk, és a liszthez adjuk. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, és elkeverjük benne az élesztőt. Összekeverjük a lisztet, a burgonyát, az élesztős tejet, a tojást, és a sót. Jól összegyúrjuk.
  2. Meleg helyen legalább fél órát kelesztjük.
  3. Utána fánkokat szaggatunk belőle, amiket megtöltünk a sajttal. Letakarjuk, újabb fél órára.
  4. Aztán közepesen forró olajban kisütjük őket.

Jó étvágyat.:-)


uffblog.hu - Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu