4 nagyobb darab őszibarack (meghámozva, kis kockára vágva),
1,5 tasak zselatinpor
Hogyan készül a Barackos - joghurtos kocka?
Elkészítés:
A tojások fehérjét majdnem keményre felverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, a cukrot majd a tojássárgákat. Végül óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet majd kivajazott tepsibe simítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A zselatinport 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd a tasakon előírt utasítás szerint gőz fölött felolvasztjuk. A joghurtot összevegyítjük a barackdarabokkal majd a feloldott zselatinnal. Majd a tejszínhabot a dermedő joghurtos-barackos krémbe forgatjuk. Ezután a masszát egyenletesen rákenjük a kihűlt piskótára és hűtőszekrénybe rakjuk kb. 4 -5 órára.
Megjegyzés:
Összegyûlt a család nálunk (kivéve az Öcsém...hiányoltam is nagyon). Barackos süteménnyel vártam õket :-)
A trendek azt mutatják, hogy mindennapjainkban egyre nagyobb szerepet játszik az egészséges életmód, a helyes táplálkozás, és testsúlyunkra is jobban odafigyelünk, mint pár évvel ezelőtt. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a lehető legteljesebben táplálkozzunk, miközben az alakunkra is vigyázunk? Abban biztosak lehetünk, hogy a napi többször keveset elvvel és a zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával nem foghatunk mellé. Dietetikus szakértő segítségével jártuk körül a témát.
Újabb mérföldkő a világsikerű chocoMe életében: a manufaktúra október harmadik hétvégéjén ünnepélyes keretek között megnyitotta svájci csokoládéboltját.