Meghámozzuk és felkockázzuk a zöldséget, a hagymát felaprítjuk. Ezt a két hozzávalót feltesszük főni 0,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk.
Mikor megpuhult, hozzátesszük a préselt fokhagymát és a tejszínt. Felforraljuk, majd lehűtjük, végül turmixoljuk. Hozzáöntjük a narancslevet és ízlés szerinit citromlevet, mézet.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Megjegyzés:
Pirítsunk hozzá tök- vagy napraforgó magot!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Krémleves |
leves | ebéd, | egész évben | farsang,anyák napja, Valentin-nap,születésnap, évforduló, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.