30-40 dkg csirkemell v. pulykamell -ki melyiket szereti-
1 fej vöröshagyma
2 db fokhagyma
olaj
kevés liszt
mirelit franciasaláta alap
petrezselyem
Hogyan készül a Gyermekek kedvence -anya módra-?
Elkészítés:
Kockára vágom a húst. Lisztben megforgatom, olajban pirosra sütöm. A megsült húst kiszedem és félre rakom.
Közben a hagymákat apróra vágom. Olajban üvegesre pirítom. Megpirult hagymákra rárakom a húst, összekeverem. Rárakom a mirelit francia alapot, összekeverem és felöntöm vízzel. Fűszerezem -ki hogyan szereti- és hagyom, hogy felforrjon. Takarékra rakom, közben elkészítem a habarást.
Liszttel és az edényből kivett lével összekeverem. Ezek után még addig van takarékon, amíg el nem kezd buggyanni. A végén rakom bele a petrezselymet. Mellé kínálhatunk párolt rizs, ill. durumtésztát. Mindegyikkel finom. Tálaláskor tetejére egy kis sajt is jó.
Kockára vágom a húst. Lisztben megforgatom, olajban pirosra sütöm. A megsült húst kiszedem és félre rakom. Közben a hagymákat apróra vágom. Olajban üvegesre pirítom...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.