Az élesztőt cukros, langyos vízben felfuttatjuk. A többi hozzávalót dagasztótálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt és körülbelül 10-15 percen át dagasztjuk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
A tésztát válasszuk két részre. Az egyiket további három egyforma részre osztjuk és 50 cm hosszúságú rudakat sodrunk belőlük, majd összefonjuk őket. A másik tésztadarabbal is ugyanígy járunk el.
Kivajazott tepsibe tesszük őket, 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, amit lecsökkentünk 180°C-ra. 40-45 percig sütjük, végül hideg vízzel bekenjük őket.
Megjegyzés:
Kenyérsütőgépben is elkészíthetjük!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Kenyerek |
vendégváró falatok | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.