Hogyan készül a Joghurtos citromkrém erdei gyümölcsökkel?
Elkészítés:
A zselatint beáztatjuk kevés vízbe és hagyjuk, hogy felszívja a vizet. Közben a joghurtot beletesszük egy keverőtálba. A zöldcitromokat alaposan megmossuk. Az egyik citrom héját lereszeljük, majd mindkét levét belefacsarjuk a joghurtba. Hozzáadjuk a két féle cukrot.
Felfőzzük a zselatint (ne forraljuk fel!), majd kihűlés után kevés joghurttal elkeverjük, majd az egészet belekeverjük a cukros joghurtkeverékbe. Óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a felvert tejszínt.
Kis tálkákat veszünk elő és mindegyik aljába szétmorzsolt babaiskótát teszünk, majd erre öntjük rá a citromos joghurtkrémet. 2 órára hűtőbe tesszük.
Lekvárt melegítünk, kissé felolvasztjuk, hogy folyós legyen. Langyos állapotában rákanalazzuk a krémre. Erdei gyümölccsel és citromfűvel vagy mentával díszítjük.
Megjegyzés:
5 adag lesz belőle, de persze a tálalókehely nagyságától is függ.
Ez egy jó recept?
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Édes krémek |
desszert | ebéd,uzsonna, | egész évben | anyák napja, Valentin-nap, évforduló,
2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain
Európa egyik legszebb borfesztiválja
A Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.
Vége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!