A kukoricát víz alatt átmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A paprikát kockákra vágjuk, a hagymát kockára, a póréhagymát karikára, a fokhagymát fokhagyma nyomón préseljük át.
Olajon megfonnyasztjuk a hagymákat, hozzáadjuk a kukoricát, a paprikát, a húsleves kockákat, majd felöntjük 1 liter vízzel. 25-30 percig főzzük.
A keményítőt 1/2 dl hideg vízben elkeverjük, majd a tejszínnel együtt a leveshez adjuk, felforraljuk, fűszerezzük.
Díszítésnek kivehetünk 1-2 ek kukoricát, a többit turmixoljuk, majd szűrőn átpasszírozzuk. A kukorica fennmaradt héját kidobjuk.
A levest mélytányérokba szedjük, beletesszük a félre tett kukorica szemeket, az apróra vágott petrezselymet és a felkockázott paradicsomot.
Megjegyzés:
Én még egy kis citromlevet is tettem bele.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Krémleves |
leves | ebéd, | egész évben | születésnap, évforduló, ballagás, | vega
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.