A tojásokat szétválasztom és a liszt és sütőpor kivételével a sárgájához adom és habosra keverem.
A tojások fehérjét 3 kanál cukorral habbá verem és a sárga masszával összekeverem.
Hozzáadom a sütőporos lisztet, és kapcsos tortaformába öntöm ami 24x24 cm-es
Az oldalát kimargarinoztam az aljára pedig sütőpapírt tettem 160 C fokon lassan sütöttem.
Csak akkor vettem le a formáról amikor kihűlt.
Ekkor három egyenlő részre vágtam és a középső lapot csíkokba felvágtam és szirupba forgattam.
Az alsó lapot visszatettem a torta formába és vékonyan lekvárral megkentem, a másik lapot is amit majd lefordítok.
A szirupot felforralom, és egyet -kettőt forr és máris kész. Leveszem a tűzről ketté öntöm, az egyikbe rumot vagy szörpöt teszek a másikat simán hagyom.
A sütemény szeleteket felváltva beleforgatom és a kapcsos formában lévő lapra szorosan egymás mellé teszem.
A tetejére a másik lapot ráteszem.
Hűtőbe kb. fél órára beteszem.
Az oldalát vajkrémmel lekentem.
A tetejére marcipánt tettem.
Megjegyzés:
Marcipánnal is nagyon finom.
Értékeld a receptet:
Maria Domjan receptje
Torta |
90 n. diéta - szénhidrátnap, | desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik, vega
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.