Melegítsük meg a tejet és forrás előtt öntsük rá a kávéra. Hagyjuk állni pár percig, majd szűrjük le.
Lassú tűznél olvasszuk meg a vajat, kevergessük benne a cukrot olvadásig. Picit hűtsük le, majd keverjük el benne a tojást.
A liszttel keverjük el a szódabikarbónát. Ezt a keveréket először adjuk hozzá a vaj-cukor-tojás kombinációhoz, majd a kávés tejjel is vegyítsük.
A tepsit melegítsük elő 180°C-ra. Sütőpapírral béleljünk ki, az oldalát vajazzuk ki egy 18 cm átmérőjű tortaformát.
Tegyük bele a tésztamasszánkat, majd pirulásig süssük. (Tűpróba!) Ha kész, hagyjuk hűlni. Öntözzük meg likőrrel a torta tetejét. Hűtsük ki teljesen. Borítsuk ki tortarácsra.
A mázhoz forrásban lévő víz fölött olvasszuk fel a csokoládét, majd adjuk hozzá a vajat és a tejszínt. Mikor kihűlt, de még folyós állagú, kenjük be vele a tésztánkat. Hagyjuk megdermedni, érdemes hűtőbe tenni. Ízlés szerint díszíthető.
Megjegyzés:
Tömény, de nagyon finom. A tészta nem nagyon megy fel, bár én nagyobb átmérőjű tortaformában sütöttem, mert nem volt kisebb. Csokiimádóknak kötelező! =)
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Csokitorta |
desszert | sütőben sütve | tízórai,uzsonna, | egész évben | karácsony,húsvét, újév,szilveszter, farsang,anyák napja, Valentin-nap,születésnap, évforduló,házibuli, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.