A tojásokat, a cukrot, a margarint, a mézet és a kakaóport gőz felett felolvasztjuk.
A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát.
Az egészet összegyúrjuk, 3 lapot nyújtunk belőle és külün-külön 170 fokon kb.10 percig sütjük.
A krémhez a pudingokat külön-külön megfőzzük.
A margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra kikeverjük.
A margarinos krémet fele-fele arányban a pudingokhoz adjuk a (csokishoz én tettem egy pici rumot).
Az első lapot megkenjük a vanlíás krémmel, rátesszük a második lapot és megkenjük a csokoládés krémmel, majd végül rátesszük a harmadik lapot.
Elkészítjük a csokimázat. A tortabevonót az olajjal gőz fölött felolvasztjuk és a harmadik lapra szépen rákenjük. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Jó sütést kívánok!
Megjegyzés:
Nagyon finom desszert, de mivel a tésztájába méz van ezért csak másnap fogyasztható.(Sajnos).
Értékeld a receptet:
Baranyai Szilvia receptje
mézes süti |
desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.