Hogyan készül a Sütőtökös-fahéjas csiga mascarponés öntettel?
Elkészítés:
Az élesztőt futtassuk fel a szokásos módon. Adjuk hozzá a többi cukrot, a sütőtök pürét, az olajat, és a fűszereket. A sót keverjük el egy csésze lisztben és ezt is adjuk hozzá a keverékhez. Amikor már elegyedett a tészta, újabb egy csésze lisztet keverjünk hozzá. Dagasszuk hólyagosra. Több lisztet már csak akkor adjunk hozzá, ha szükséges. Nyújtanunk kell majd, ezt tartsuk szem előtt. Takarjuk le egy konyharuhával és egy órán át kelesszük.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra kb egy ujjnyi vastagságúra. Kenjük szét rajta az olvasztott vajat, majd a töltelék többi hozzávalóját keverjük el és egyenletesen szórjuk rá a vajra. A tészta hosszabb oldalánál kezdjük szorosan feltekerni. A rudat kb 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk fel. (A kést minden alkalommal vizezzük be és ne nyomjuk rá a kést, csak óvatos, reszelő mozdulatokat alkalmazzunk.)
Helyezzük őket egy jól kivajazott, 20X30 cm-es tepsibe úgy, hogy összeérjenek. Takarjuk le egy konyharuhával és 20-30 percen át kelesszük. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, a csigákat 35-45 percig süssük. (pirulásig)
Az öntethez keverjük el a mascarponét vajjal, majd keverjük simára a porcukorral. Mikor már langyosra hűltek a csigák, akkor koronázzuk meg őket a mascarponés öntettel.
A trendek azt mutatják, hogy mindennapjainkban egyre nagyobb szerepet játszik az egészséges életmód, a helyes táplálkozás, és testsúlyunkra is jobban odafigyelünk, mint pár évvel ezelőtt. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a lehető legteljesebben táplálkozzunk, miközben az alakunkra is vigyázunk? Abban biztosak lehetünk, hogy a napi többször keveset elvvel és a zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával nem foghatunk mellé. Dietetikus szakértő segítségével jártuk körül a témát.
Újabb mérföldkő a világsikerű chocoMe életében: a manufaktúra október harmadik hétvégéjén ünnepélyes keretek között megnyitotta svájci csokoládéboltját.