A zöldbabot vízben feltesszük főlni. Nem kell sokáig főzni, és fagyasztott zöldbabból is jó. Sózzuk.Mikor megpuhult elkészítjük a rántást. Az olajat/zsírt felmelegítjük, hozzáadjuk a 2-3 fakanálnyi lisztet, és egy kicsit pirítjuk. A rántást hozzákeverjük a zöldbabhoz, sózzuk, majd összeforraljuk. A lábast a tűzről félrehúzzuk, hozzáadjuk a tejfölt, jól elkeverjük, majd visszatesszük a gázra és összeforraljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk. Elzárjuk a tüzet és ízesítjük az ecettel.Sült hússal, fasírttal vagy akár tükörtojással, bundáskenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat!
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025