3 db sertés velős csont félbevágva (kizárólag csak fűrésszel),
30 dkg tarkabab,
5 dkg sertészsír,
3 (nagy)fej vöröshagyma,
1 db TV paprika,
1 db zöldpaprika,
1 db magyar paradicsom,
3 szál répa,
3 szál zöldség,
1 db karalábé (elhagyható),
1 db zellergumó,
1 kávéskanál törött bors,
2 púpozott kávéskanál piros paprika,
6 púpozott evőkanál liszt,
2 púpozott evőkanál delikát,
3 db babérlevél,
3 gerezd fokhagyma
Hogyan készül a Babgulyás ahogyan én még jobban szeretem?
Elkészítés:
Előző nap az oldalast összedarabolom, a felesleges zsírt eltávolítom és hideg vízbe teszem. A babot szintén beáztatom. A velős csontot hideg vízben felteszem lassú lángon főni, időközönként leszűröm.
A hagymát apróra vágom és zsíron erős lángon megdinsztelem. Beleteszem a borsot, paprikát, majd az oldalast és a lapockát, kicsit később a paradicsomot és kb. egy órán át párolom.
Amikor a hús félig megfőtt és zsírjára sült, akkor beleteszem a karikára vágott répát és zöldséget, majd a lisztet, amit 2-3 percig kevergetek (ezután vigyázni nehogy leégjen). Végül felöntöm a velős csont főzővizével, és beleteszem a TV paprikát és a zöldpaprikát is. Még a forrás előtt beleteszem a zöldpaprikát, karalábét, babérlevelet, fokhagymát és a delikátot.
A babot külön felteszem főni, majd 15 perc után leöntöm a főzőlevet, átöblítem és beleteszem a gulyásba. Készre főzöm, közben egyszer-kétszer megkóstolom, ha kell, ízesítem pirosarannyal. Én a csipetkét nem szeretem bele. Friss, ropogós félbarna kenyérrel a legjobb. Jó étvágyat!
Előző nap az oldalast összedarabolom, a felesleges zsírt eltávolítom és hideg vízbe teszem. A babot szintén beáztatom. A velős csontot hideg vízben felteszem lassú lángo...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.