A lisztel elkeverjük a sót, cukrot, sütőport. A tojás a közepébe ütjük, összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurt is. Nokedli sűrűségű tésztát fogunk kapni. Jól elkeverjük. Az olajat felhevítjük, majd egy kiskanállal az olajba szaggattunk a tésztából egy adagot. A kanalat olajozzuk be, ügy könnyebben lejön róla a tészta. Én evőkanállal szaggattam, bár csak a hegyével :) Szép csinos kis egér fánkok lettek. Némelyik tényleg úgy nézett ki, mint egy egér. :)FIGYELEM: a fánkok sülés közben maguktól megfordulnak.Szép pirosra sütjük őket, majd egy szűrőkanállal kiszedjük egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Ha minden kisütöttük, porcukorral megszórjuk és lekvárral kínáljuk.Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Az interneten több helyen is kering a receptje, ezért nem neveznék meg egyetlen forrást sem, Én egy ismerősömtől hallottam erről a receptről. Nevezik pl. 10 perces fánk, Gyors fánknak is. Én a hipp-hopp fánk nevet adtam neki, mert tényleg csak hipp-hopp és kész is van. Próbáljátok ki, tegnap este édességre vágytam, mivel most a farsang miatt fánk korszakomat élem, így ezt készítettem.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.