A karfiolt enyhén sós vízben egyben roppanósra főzzük.
Amíg megpuhul elkészítjük a "bundáját". Ehhez a darált húst,a tojásokkal és a száraz kenyérrel összedolgozzuk.Sóval,borssal ízesítjük.Hozzáadjuk az összekockázott főtt tojásokat és a felkockázott hagymát.
A karfiolt rózsáival felfelé kivajazott tepsibe tesszük,majd a masszával körbevonjuk.
Előmelegített sütőben kb.60 percig sütjük.
Köretként rizzsel vagy burgonyával tálalhatjuk.
Megjegyzés:
A karfiolbombánk tetejét szalonna csíkokkal körbeburkolhatjuk. Tetejére tejföl és reszelt sajt is kerülhet.
Értékeld a receptet:
Salánki Dóra receptje
Húsételek |
sütőben sütve | ebéd, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.