A tésztához összekeverjük a hozzávalókat, addig dagasztjuk, míg elválik a táltól. A lágyságot tejföllel szabályozzuk. Utána meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, elfelezzük, majd mindkettőt 30X40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Töltelékként lehet egyszerű feta sajt hasábokat beletenni, spenótot juhtúróval elkeverni, sűrített paradicsomból mártást készíteni, darált húsos tölteléket kreálni. Ez a részt mindenki saját ízlése szerint készítse el.
Kisebb téglalapokká vágjuk (amekkora darabokat szeretnénk), majd megtöltjük őket töltelékkel és felhajtuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, megkentjük tojásfehérjével és tetszés szerint sajtot vagy különféle magokat szórunk rájuk.
180°C-ra előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
Megjegyzés:
Jó étvágyat!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
sós |
vendégváró falatok | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | húsvét, újév,szilveszter, farsang, házibuli, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.