sertés párizsi felkockázva (tetszés szerinti mennyiség)
5 tojás (aki tojásosabban szeretné, az tehet többet is)
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
kevés reszelt sajt
kevés olaj
Hogyan készül a Színes tészta tojással, párizsival?
Elkészítés:
A tésztát sós forrásban levő vízben kifőzöm. Majd leszűröm. Egy wokban vagy egy lábasban, serpenyőben olajat hevítek és a kockákra vágott párizsit megpirítom benne. Hozzáadom a tésztát, 2-3 percig ezt is pirítom, átmelegítem. A tojásokat felverem, sóval-borssal ízesítem, majd ráöntöm a tésztára. Gyors mozdulatokkal elkeverem, hogy mindenhol bevonja a tojás a tésztát. Addig sütöm, míg a tojás elkészül.Tálalásnál megszórom reszelt sajttal.Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Ez egy hirtelen ötlettől vezérelve készült, de finom lett. Ami volt otthon, abból dolgoztam. Biztosan fogok még készíteni ilyet, bár akkor egy kicsit átvariálom majd, de megmutatom hogyan, ígérem:)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.