Elkészítés: A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojások keményre vert habját, és a dióval, reszelt csokival,sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített 175 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. A krémhez a tojások sárgáját a cukorral gőz fölött felfőzzük,levéve hozzáadjuk az étcsokit, majd az apró darabokra vágott Rama margarint. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, pár percre hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megdermedjen, majd kockákra daraboljuk. Hab: A tojások fehérjét felverjük egy csipet sóval, hozzáadjuk a porcukrot, s kemény habbá verjük. A kristálycukrot lassan ,óvatosan felolvasztjuk (karamellizáljuk ), és a habba belecsorgatva tovább verjük. A habot a kockákra púpozzuk kiskanállal
Megjegyzés:
Apum kedvenc süteménye, nem éppen kalóriaszegény, de nagyon finom és mutatós.
Értékeld a receptet:
Sáriczné Osztrogonácz Nóra receptje
Édes süti |
desszert | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A trendek azt mutatják, hogy mindennapjainkban egyre nagyobb szerepet játszik az egészséges életmód, a helyes táplálkozás, és testsúlyunkra is jobban odafigyelünk, mint pár évvel ezelőtt. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a lehető legteljesebben táplálkozzunk, miközben az alakunkra is vigyázunk? Abban biztosak lehetünk, hogy a napi többször keveset elvvel és a zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával nem foghatunk mellé. Dietetikus szakértő segítségével jártuk körül a témát.
Újabb mérföldkő a világsikerű chocoMe életében: a manufaktúra október harmadik hétvégéjén ünnepélyes keretek között megnyitotta svájci csokoládéboltját.