Elkészítés: A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojások keményre vert habját, és a dióval, reszelt csokival,sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített 175 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. A krémhez a tojások sárgáját a cukorral gőz fölött felfőzzük,levéve hozzáadjuk az étcsokit, majd az apró darabokra vágott Rama margarint. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, pár percre hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megdermedjen, majd kockákra daraboljuk. Hab: A tojások fehérjét felverjük egy csipet sóval, hozzáadjuk a porcukrot, s kemény habbá verjük. A kristálycukrot lassan ,óvatosan felolvasztjuk (karamellizáljuk ), és a habba belecsorgatva tovább verjük. A habot a kockákra púpozzuk kiskanállal
Megjegyzés:
Apum kedvenc süteménye, nem éppen kalóriaszegény, de nagyon finom és mutatós.
Ez egy jó recept?
Értékeld a receptet:
Sáriczné Osztrogonácz Nóra receptje
Édes süti |
desszert | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain
Európa egyik legszebb borfesztiválja
A Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.
Vége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!