baconszalonna (ahány szeletre vágjuk a húst, annyi szelet bacon)
Hogyan készül a Szalonnába göngyölt fűszeres sertés szűzérmék?
Elkészítés:
A húst kétujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával és mustárral ízesítjük, majd egyenként körbetekerjük baconszalonnával. Meglocsoljuk olívaolajjal és néhány órára hűtőszekrénybe rakjuk.
Az idő letelte után forró serpenyőben saját olaján körös-körül pirosra sütjük, majd jénai tálba áthelyezzük és végül előmelegeített 190 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Párolt rizzsel és tartár mártással kitűnő. (mindenképpen kell hozzá mártás/szósz, mert önmagában szerintem száraz)
Megjegyzés:
Idén karácsonykor én is kaptam néhány gasztroajándékot, köztük volt egy naptár, amelynek minden hónapján egy finom recept található. Ezúton is köszönöm a naptárt, a januári recept egyik fele :-) elkészült. Ez egy egyszerű és mégis különleges recept. Szerintem, ha vendégeket várunk, akkor sikert érünk el vele. A befektetett munkamennyiség minimális az eredményhez képest.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.